Welke creme werkt nu echt aan healthy aging?

Gezond en mooi ouder worden hoe doe je dat nu? Heeft huidverzorging echt nut en maakt het uit wat voor creme je smeert?

Een test ter vergelijking van een duurdere of goedkopere creme gaf als uitslag dat de goedkopere lekkerder rook en smeerde. Dit is natuurlijke geen wetenschappelijk onderzochte conclusie en zegt niets over de werking van een creme. Er zijn trouwens zoveel soorten op de markt. Dus kan ik goed begrijpen dat de consument weleens twijfelt, wat is nu goede huidverzorging en waarom? De geruchten gaan dat een anti-rimpelcrème fijne rimpeltjes voor even kan weg halen, dus een tijdelijk effect. Mijn mening: Super toch!

Tijdens het programma kassa werd verteld dat “duurdere (maar ook goedkopere) crèmes meer ingrediënten bevatten, dat zou alcohol of parfum kunnen zijn, en dat onttrekt vocht uit de huid en is slecht voor het collageen en de anti-oxidanten”. Inderdaad, pure waarheid. Alle crèmes over één kam scheren, nee niet doen!

Lees a.u.b. verder als je een aantal tips wenst welke huidverzorging wel nut heeft en waarom.

Cosmetica die je in de drogist kunt kopen (‘over the counter’ noemen we dit) heeft een veiligheid marge qua werkstoffen. Dus vooral zachtmakend a verzorgend.

Zon is een van de grootste boosdoeners qua veroudering. Een faktor in een creme is zeker een aanrader, vandaar dat ik faktor 30 en spf37 in mijn winkel aanbied. Deze cremes zijn gebaseerd op een zinkoxide, beschermt tegen uva en uvb en anti ontsteking en anti veroudering.

Veel cremes duur en goedkoop zijn gebaseerd op aardolie ingrediënten, verzadigde vetten oftewel paraffine. Het legt een vetlaag over de huid heen, verstikt, gifstoffen kunnen slecht worden afgevoerd. De huid gaat zelf niet meer aan het werk, en vergroot kans op acne, en vroegtijdige veroudering. De huid kan droog en onprettig aanvoelen wanneer je met dit soort creme ’s stopt, vanwege paraffine verslaving.

Een tube of pompsysteem is zeker het beste. Wat betreft zuurstof of minder werkzaamheid ingrediënten in pot, geld alleen voor het bovenste laagje van de creme als je het open laat staan en in de zon. In principe voor eigen gebruik met een spateltje is het hygiënisch genoeg. Voor cosmetica ook in tube of pomp geldt; koel en donker bewaren.

Heeft een creme of huidverzorging wel nut ? Ja als het je huid aan het werk zet. En niet afsluit met parafine-achtige stoffen of parabenen die juist verouderend werken. 75% van je in- en uitwendige huidverbetering kan je thuis doen. Daarnaast is de behandeling bij de schoonheidsspecialiste de andere 25%. Zoals bijvoorbeeld Meta therapy kuur, een methode die je huid op natuurlijke wijze verjongt door de aanmaak collageen vanuit je eigen huid. De juiste stimulans + je voeding, dus ook supplementen zijn zeer belangrijk om jezelf van voldoende voedingsstoffen te voorzien, zodat je healthy aging van binnen uit ontstaat.

Ik kijk naar de ingrediënten. Bijvoorbeeld of de creme vol zit met alcohol soorten (uitdrogend, je blijft smeren dus), meerdere parabenen en isoparaffine (verslavend).

Het is aan jou. “kies bewust, kies Himani” als je wilt weten welke huidverzorging bij jouw element en huidtype past.

Japans onderzoek heeft een onderzoek geplaatst. lees hieronder meer..

Het valt op dit moment niet met zekerheid te zeggen of Parabenen veilig zijn of niet. Het is echter wel alarmerend dat parabenen in verband worden gebracht met kanker en andere gezondheidsproblemen. Bij een onderzoek in Groot-Brittanië uit 2004 werden bij 19 van de 20 vrouwen met borstkanker restanten van vijf parabenen in de tumoren gevonden. Het was maar een kleine groep maar het viel niet te ontkennen dat de parabenen bij 19 van de 20 vrouwen werden aangetroffen. Bovendien waren de parabenen intact en niet aangetast door spijsvertering. Omdat de parabenen intact en onveranderd waren was de conclusie dat parabenen door de huid heen kunnen dringen en zich in het borstweefsel vast kunnen zetten.

Een andere verontrustende vondst is dat parabenen inderdaad hormoonfuncties verstoren. Daardoor word je gevoeliger voor borstkanker en andere ernstige ziektes. Parabenen imiteren oestrogeen door zich aan de receptoren voor oestrogeen te hechten. Doordat ze de genen aantasten bevorderen Parabenen ook de groei en vermenigvuldiging van menselijke borstkankercellen.

Onderzoeksresultaten over Parabenen en de Gevolgen ervan voor de Huid.
Wetenschappers in Japan hebben onderzoek gedaan naar Parabenen en de effecten ervan op de huid. Ze kwamen met enkele opmerkelijke resultaten. Tijdens een van de experimenten werd er op een deel van de huid evenveel methylparabeen gesmeerd als dat er in cosmetische producten zit. Daarna werd deze huid blootgesteld aan dezelfde hoeveelheid UV straling die je normaal tijdens de zomer oploopt (30 mJoules per vierkante centimeter). Het resultaat was schokkend. Het experiment liet zien dat 19% van de aan UV straling blootgestelde huidcellen dood was. Bovendien was de hoeveelheid lipid peroxide drie keer zo hoog als bij de huid zonder methylparabeen. Lipid peroxide is een stof die het verouderingsproces van de huid versnelt. Ironisch genoeg worden parabenen juist ook aangetroffen in anti-aging producten.

Vriendelijke groet, Jacqueline Brandes