Peel

Peelingen heb je in varianten van de huid exfoliëren of af scrubben, afvlakken, zandstralen, schuren tot af etsen.  De huidspecialist bekijkt je huid met een woodlamp of meet apparatuur en gaat in gesprek met je om verwachtingen en contra- indicaties door te nemen.  Chemische peeling bestaat vaak uit de stoffen; glycolzuur, salicylzuur of trichloorazijn peel.

De bovenste huidlaag wordt met deze zuren verwijderd.  Door het af etsen van een huidlaag kan je diepe acne-littekentjes minder diep maken of hyper pigmentatie vervagen. Afhankelijk van het zuur, de combinatie van stoffen en het percentage van de zuurgraad (ph) maakt hoe diep een peel intrekt.

Een aanrader is de huid voor te bereiden op intensievere gezichtsbehandelingen zodat de huid egaal reageert op de peel stof en genezing sneller en mooier plaats vindt. De huid behoort door de schoonheidsspecialiste goed gereinigd te zijn en vetvrij.

De huid kan wel droog en trekkerig aanvoelen. Soms vervelt de huid. Doordat de huid net als een babyhuid nieuw en kwetsbaar is, behoor je dagelijks een zonnebrand faktor dagcreme aan te brengen. Zeker doen als je geen ouderdoms vlekjes of te snel rimpels wilt ontwikkelen.

Herstel vindt plaats binnen twee weken. Herhaal behandelingen zijn vaak nodig.