Binnen 1 nacht van je puistjes af

Tips om binnen 1 nacht van je puistjes af te komen.        

Ayurveda geeft kennis over het leven, en hoe je ‘natuurlijk’ van je acne afkomt.  Wonder bestaan, maar nee niet binnen een nacht.  Toch wil ik jou deze tips niet onthouden omdat ze zeker wel kunnen werken.

  • Bekend kruid is Neem olie of poeder. Stimuleer eerst je doorbloeding met een warm kompres. Extra heet uit de magnetron opent goed je poriën. Breng de olie of poeder gemengd met beetje water tot een pasta aan op de huidplekjes die jou irriteren. En laat het ‘s nachts inwerken
  • Kaneel en honing zijn vernietigende ingrediënten bij puistjes. Honing heeft wond helende en pijn verlichtende eigenschappen. Scrub je huid 3 x per week met Honing scrub van Circadia. Zachte jojoba was pareltje mag gebruikt worden bij ontstekinkjes en gevoelige huid. Wil je zelf een pasta maken om direct op je puistje aan te brengen?  Mix dan 1 theelepel kaneel en 2 eetlepels Manuka honing uit Nieuw-Zeeland. Laat het een nachtje zitten.
  • Amino zuren zijn het beste om je huidcellen weer op te bouwen en je puist te vernietigen van binnenuit. Zoek dan ook vitamine supplementen die amino-zuren bevatten. Wil jij hier meer over weten, abonneer je op mijn blog.                                                                                                                          

  • Sinaasappel sap bevat ascorbine zuur en vitamine C, zeer sterke oplossing tegen acne. Je zou je puistenkoppen kunnen insmeren en 1 uur wachten. Maar hoe zit het dan met her- besmetting door de bacteriën op je handen. Laat je liever professioneel behandelen door een huidspecialiste, die geeft je een fruitzuur peel en hoog geconcentreerd Vit C serum om afvalstoffen af te voeren en ontstekingen te verminderen.
  • Aardbeien adviseer ik juist NIET, wegens mogelijke allergie reactie op je huid. Waarom ze soms als tip geopperd worden heeft te maken met het ingrediënt salicyl zuur. Salicyl in een peeling stimuleert het loskomen van de epidermis (bovenste laag van je huid) . Verstopte poriën worden uit gereinigd en bacteriën geneutraliseerd. Herhaal acne onderhoud gezichtsbehandelingen bij je schoonheidsspecialiste om verstopping, mee-eters en infectie te voorkomen.
  • Wist je dat basilicum bladeren die gebruikt worden tijdens het koken van zeer grote betekenis zijn bij huidproblemen. Onderzoek wijst uit dat heilige basilicum werkzaam is tegen sommige  resistente bacteriën na het gebruik van antibiotica. In de ayurveda noemen we basilicum Tulsi. Ontspant en maakt vrolijk tijdens moeilijke levensfasen. Zoals het hebben van acne en jeugdpuistjes. Niet leuk en moeilijk.  Ik als natuurgeneeskundig huidspecialiste help jou graag weer naar een glimlach in de spiegel. Tulsi is verkrijgbaar in mijn winkel Himani. Het verzorgt niet alleen een mooie huid, maar werkt inwendig ook bij darmklachten of allergieën. Hoe jouw lichaam inwendig functioneert, heeft verband met hoe jouw huid eruitziet.

Meer weten hoe jij van je puistjes af kunt komen, check out; http://www. himani.nl