Oudhandje

Nee, jij laat je handen je leeftijd niet verraden toch? Voer onderstaande tips uit voor jonge, gezonde handen.

Exfoliëren is net als voor je gezicht en lichaam ook goed voor je handen. Want wanneer dode huidcellen en oppervlakkige droge huid geen blokkade meer vormen, wordt je hand creme veel beter opgenomen. Naast het feit scrubben je huid wakker schud.

Daarnaast is een Ayurvedisch advies; oleation. Een olie of serum behandeling met vitamine E geeft voeding en anti-aging effect aan je huid. Diverse oliën zoals arganolie of andiroba olie beschermt je hydratatie laagje op de huid. In de Himani handacial masseren we jouw handen met verfrissende aroma’s van organische sinaasappel en eucalyptus die donkere vlekjes oplichten. Maak thuis gebruik van een night renewal serum of olie ’s avonds voor beste herstel oftewel rejuvenation. Masseer met cirkelvormige bewegingen het midden van je tegenovergestelde handpalm met de duim. Sluit je ogen en rust met je handen in de Mudra houding, veelal gebruikt in yoga en meditatie.

Andere eeuwenoude techniek uit de tijd van Cleopatra is een warm melkbadje en daarna fris wassen met rozemarijn en mint wash. Wisselbaden en milde zeep hebben op heel het lichaam positief effect.

Bescherm je handen met handschoenen tijdens gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar ook tijdens tuinieren of kou in de winter. In de zomer, maar het mag het hele jaar door helpt zonnebrandcreme om pigmentatie en ouderdoms vlekjes te voorkomen. Misschien toch maar ‘madonna’ handschoentjes aanschaffen voor tijdens het auto rijden. Want ja de straling van de zon komt ook door glas binnen.

Dus mild wassen, peelen en hydrateren hoeft niet heel veel tijd in te nemen om paar keer per week voor jezelf te doen. Voorkom rimpelhanden en reserveer een professionele manicure. Vraag eens naar Himani Handacials. Daag oudhandje!