hoge kwaliteit salon services    Award winning Huidverjonging specialiste    naar meer welzijn!

0299 - 45 00 29   info@himani.nl Over onsTarief   13 jaar bestaan, 20 jaar ervaring!

Heeft U last van Gerstekorrels in het gezicht die U wilt laten verwijderen? Denkt U dat gerstekorrels iets te maken heeft met acne of Puistjes? Laat U goed en eerlijk voorlichten en bel Uw Himani huidspecialiste op om professioneel gerstekorrels te laten verwijderen!

Gerstekorrel behandeling

De medisch schoonheidsspecialiste van Himani beoordeeld de huid via een klinisch beeld en provoke diagnose.

De huidspecialist ontsmet de huid met chloorhexidine in alcohol. Met een steriel naaldje wordt een gaatje gemaakt in het vliesje huid over de gerstekorrel. Dit is pijnloos. Via de opening wordt hoopje er uitgedrukt.

De medisch schoonheidsspecialiste heeft de kennis en de behandelingen om Milia te voorkomen. Bij veel milia is een thuisverzorging met vitamine A creme en scrub geadviseerd en in het instituut een microdermabrasie om bovenste huidlaagje te verwijderen. Laat U aub behandelen met microkristallen dermabrasie en peelings in een erkende schoonheidssalon! Bel de Gerstekorrel verwijderen Schoonheidssalon Purmerend 0299 45 00 29 of email info@himani.nl. Lees hier meer over onze gebufferde Peeling.

Is er een twijfel aan de diagnose dan ontvangt U een doorverwijzing naar Uw dermatoloog, voor eventueel een huidbiopt en microscoop onderzoek.

Let op: cysten hebben een stevige wand. Ga niet zelf knijpen, grote kans dat je de huid beschadigt en infectie ontstaat. Zo kan ook de witte gerstekorrel naar binnen gedrukt worden, wat het verergert. De huisarts heeft meestal geen tijd voor schoonheidsbehandelingen.


Tip: Wacht niet te lang met een aanvraag voor een behandeling, want een verse gerstekorrel is makkelijk er uit te wippen, dan een oude korrel die hard en hardnekkig is geworden.

Wat zijn millia?

Verwar dit korreltje niet met een mee-eter of comedo. Een comedo is een zwart puntje verstopt met talg en hoornschilfers oftewel dode huidcelletjes!

  Een gerstekorrel is een wit korreltje onder de huid, ontstaan in een talg of zweetklier.

  Door vochtarme huid ontstaat er een vliesje huid over een verstopt kliertje heen.

  Dit ronde bolletje noemen we een cyste, vaak gevuld met keratine. Keratine is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Deze gerstekorreltjes worden ook wel millium of in meervoud millia.

Hoe ontstaan milia?

Huidcelletjes in de afvoergang van zweetkliertjes vernieuwen zich, te bemerken aan dode huidschilfers. De uitgang of porie kan verstopt raken, waardoor het bolletje a cyste ontstaat.  Let op: niet duwen of knijpen wanneer propje diep in de huid onder de epidermis zit!

Een oorzaak van ontstaan kan zijn huidbeschadiging, zoals brandwonden, schaafwondjes, of na blaren. Dus ook zonbeschadiging en droogte van de huid heeft zijn invloed. Corticosteroïden en hormooncremes vernietigen de weerstand van de huid, waardoor gemakkelijk ontstekinkjes, gevoelige en vochtarme huid ontstaan, wat weer tot korreltjes in het gezicht leidt.

Primaire millia

Bij pasgeboren babytjes zie je vaak kleine gerstekorreltjes rond de neus doordat de talgkliertjes nog niet voldoende open staan en verstopt zijn geraakt.  Dit verdwijnt vaak met een aantal weken. Bij baby’s verwijderen we dus geen korreltjes!

Secundaire millia

Ronde witte korreltjes op het wang gebied en onder de ogen die ontstaan zijn op oudere leeftijd noemen we secundaire millia. De keratine verlaat niet makkelijk de afvoergang. Deze gaan vaak niet uit zichzelf weg en moeten verwijdert worden door schoonheidssepcialiste.

Milia en plaque is een vorm van heel veel milia bij elkaar op de oogleden of achter de oren.